Logo Buitenlesdag

De Grote Natuurles

13 april 2021 is het weer zo ver: tijdens de Nationale Buitenlesdag roepen IVN Natuureducatie en Jantje Beton alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en nodigt uit tot creativiteit. Afgelopen jaar bleek een groots succes: meer dan 3000 scholen in het primair onderwijs hebben buiten les gegeven. Dit jaar gaan we daar weer voor en vragen we extra aandacht voor natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten!

Foto's Simone Both en Anja Onstenk

Ontdek de natuur op het schoolplein

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk schoolklassen op 13 april de natuur op het schoolplein gaan verkennen bundelen IVN Natuureducatie, Jantje Beton en Vereniging GDO hun krachten. Mede dankzij het Ars Donandi en Russell-ter Brugge fonds ontwikkelen we een natuurles met botanisch stoepkrijten in de hoofdrol. Want ook al lijkt het plein nog zo grijs, heb je al eens goed tussen de stenen gekeken? En wat is dat voor mos daar in de hoek? Vergeet dat stoepplantje niet! We dagen de leerlingen uit hun schoolplein door een groene bril te bekijken en de anonieme plantjes een naam te geven. Het lijkt ons te gek als leerlingen op meer dan 1000 scholen op 13 april meedoen aan De Grote Natuurles. Doe jij met ons mee?

Voor scholen

Meedoen is makkelijk! Schrijf je in voor de Nationale Buitenlesdag en geef in het aanmeldformulier aan dat je meedoet aan de Grote Natuurles. Scholen die tijdens de Buitenlesdag meedoen aan de Grote Natuurles ontvangen extra materialen die van pas komen tijdens het botanisch stoepkrijten. Denk aan zoekkaarten en stoepkrijt. (op = op).

 

Voor NME centra

Wil jij de Grote Natuurles uitvoeren of ondersteunen bij scholen in jouw scholennetwerk? Wij hebben een toolkit om je netwerk te informeren en enthousiast te maken over de natuurles. Daarnaast ontvang je ondersteunende materialen om samen met de school los te gaan op het schoolplein (op=op). Schrijf je hier gratis in en krijg direct toegang tot de toolkit.

Aanmelden voor NME centra (let op: niet voor scholen!)

  • We sturen je graag materialen op ter ondersteuning van de Grote Natuurles. Denk aan zoekkaarten en stoepkrijt. Vul hieronder de adres gegevens in waar we dit naar kunnen sturen (op=op).
  • We verwerken je gegevens om je op de hoogte te houden van de Nationale Buitenlesdag. Ook verwerken we je gegevens om je te informeren over de dienstverlening van de organisatoren: IVN Natuureducatie en Jantje Beton. Meer weten? Raadpleeg de privacy en cookie statement van de Nationale Buitenlesdag.